Sky1007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΥΞΙΔΑ

Το Ινστιτούτο Γεωπολιτικής, Εθνικής Συγκρότησης και Ανάπτυξης ΠΥΞΙΔΑ, επ’ αφορμή της ενεργειακής κρίσης που έχει ανακύψει σε διεθνές αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και των επίμονων τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «η εξόρυξη υδρογονανθράκων: η γεωπολιτική και οικονομική σημασία για τον Ελληνισμό», η οποία θα πραγματοποιηθεί την 6/5/2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30, υπό την αιγίδα του.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ως ομιλητές:

  • Άγγελος Παπαλεξόπουλος είναι Αντιστράτηγος ε.α.
  • Αβραάμ Ζεληλίδης, Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών
  • Δρ. Θεόδωρος Τσακίρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής και Ενεργειακής Πολιτικής Πανεπιστημίου Λευκωσίας
  • Δρ. Ευάγγελος Κ. Ιωακειμίδης, Διδάκτωρ Μηχανικός Ε. Μ. Π
  • Πρόδρομος Θεοδουλίδης, Επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής

To Ινστιτούτο Πυξίδα θα εκπροσωπήσει η Πρόεδρός του Αικατερίνη Πουλάκη

Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Κοκορίκος

Σύντομα βιογραφικά ομιλητών

Ο Άγγελος Παπαλεξόπουλος είναι Αντιστράτηγος ε.α Νομικού Σώματος Ενόπλων Δυνάμεων. Υπηρέτησε ως επιτελικός αξιωματικός στην Νομική Υπηρεσία στο Στρατηγείο της 1ης Στρατιάς και του ΓΕΕΘΑ, διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της Ανώτατης στρατιάς διοικήσεως υποστήριξης στρατού ΑΣΔΥΣ, καθώς και στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκησή  Εσωτερικών και Νήσων ΑΣΔΕΝ. 

Ο Αβραάμ Ζεληλίδης είναι Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει διατελέσει Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πατρών και είναι ειδικός στην Ανάλυση Ιζηματογενών Λεκανών στην Στρωματογραφία Ακολουθιών και στην Γεωλογία Πετρελαίων. Άνω των 100 εργασιών του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ υπήρξε κεντρικός ομιλητής σε διεθνή συνέδρια σε όλο τον κόσμο.

Ο Δρ. Θεόδωρος Τσακίρης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής και Ενεργειακής Πολιτικής στο Business School του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, διεθνής Ερευνητικός Συνεργάτης του Ερευνητικού Κέντρου Ενεργειακής Διαχείρισης του ESCP με έδρα το Λονδίνο. Έχει επίσης υπηρετήσει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Κύπρου, CHC, καθώς και σύμβουλος του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ελληνικού ΔΣΜ Φυσικού Αερίου, του ΔΕΣΦΑ και της κοινοπραξίας Trans Adriatic Pipeline (TAP), καθώς και σε πολλές θέσεις υψηλού επιπέδου χάραξης πολιτικής στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Δρ. Ευάγγελος Ιωακειμίδης είναι Χημικός Μηχανικός με M.Sc., Ph.D., Post. Doc. Είναι Διδάκτωρ Μηχανικός Ε. Μ. Π., συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων και άρθρων με δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε περιβαλλοντικά περιοδικά στην Ελλάδα, καθώς και κεντρικός ομιλητής σε διεθνή συνέδρια.

Ο Πρόδρομος Θεοδουλίδης είναι Επικοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία και τις Νέες Τεχνολογίες (MSc) και στην Πολιτική Θεωρία και Ανάλυση (MA) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αρθρογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής και ολοκλήρωσης, εξωτερικών και διεθνών σχέσεων.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι https://www.youtube.com/channel/UCICuk6ltOWMdr84Ja7X1otg στο YouTube και στον ιστότοπο https://www.facebook.com/pyxis.institute

Το Ινστιτούτο Γεωπολιτικής, Εθνικής Συγκρότησης & Ανάπτυξης «ΠΥΞΙΔΑ» είναι μια ένωση προσώπων μη κερδοσκοπική, που ιδρύθηκε τον Μάιο 2020 και λειτουργεί σε εθελοντική βάση και αφιλοκερδώς από ενεργούς πολίτες με διαφορετικές πολιτικές και προσωπικές απόψεις, αλλά με κύριο πρόταγμα την Ελλάδα

Κοινοποίηστε το
Facebook
Twitter

Περισσότερα άρθρα

Μουσικά Νέα

Έλενα Παπαρίζου – «Μαύρα Γυαλιά»

25 χρόνια number one, 25 χρόνια στην κορυφή.   Η διεθνής Ελληνίδα pop star Έλενα Παπαρίζου γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια της στη δισκογραφία και παρουσιάζει

Μουσικά Νέα

Πέτρος Ιακωβίδης – «Απόψε Θέλω»

Πέτρος Ιακωβίδης – «Απόψε Θέλω» Νέο Hit!   Ο Πέτρος Ιακωβίδης, ο πιο επιτυχημένος και επιδραστικός ερμηνευτής και δημιουργός της γενιάς του, επανέρχεται δυναμικά και μας χαρίζει ακόμα ένα smash hit, το «Απόψε Θέλω». Σε